Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011

Just a cup of coffee



Οταν ενας Σεφ ερχεται να σε επισκεφτει, τι αλλο μπορεις να κανεις απο το να αναστατωσεις την 
κουζίνα?

...και τιποτα δε μπορει να κλεισει καλυτερα ενα δημιουργικο απογευμα, απο ενα φλυτζανι καφε...

Ειδικα αν το φλυτζανι ειναι απο σοκολατα και ο καφες, μια μους εσπρεσο.

Γεμισαμε λοιπον τα καλουπια με κουβερτουρα...

Τα ενωσαμε λιωνοντας τις ακρες των δυο κομματιων με ενα ζεστο μαχαιρι...

και τα γεμισαμε με μους εσπρεσο!

...και τα διαχωρισαμε παλι...

Ειδικα ο Σεφ, χωρις ντροπη!

bakeproject + Περικλης = n


Ορίστε κ η συνταγη για τη μους καφε:

800 γρ τυρί κρεμα
450 γρ κρεμα γαλακτος
6 φύλλα ζελατινας
1 φλυτζανακι καφε εσπρεσο (καντε τον δυνατο)
220 γρ ζάχαρη

Κοβετε τα φυλλα ζελατινας σε μικρα κομματια και τα βαζετε σε ενα μπολ με κρυο νερο, να μαλακωσουν 
για λιγα λεπτα. Τα στραγγιζετε κ τα βαζετε σε 40 γρ ζεστο νερο να διαλυθουν τελειως και μετα προσθετετε 
και τον εσπρεσο. Χτυπατε στο μιξερ τη ζαχαρη με το τυρί για λιγο, μεχρι να γινουν μια παχυρευστη κρεμα. 
Προσθετετε την κρεμα γαλακτος και στο τελος το μειγμα του εσπρεσο με τη ζελατινα. Μπορειτε να 
το βαλετε κατευθειαν σε μπολ κ' στο ψυγειο κ σε 2 ωρες περιπου που εχει κρυωσει κ σφιξει, ειναι ετοιμο!

Αν θελετε να το πατε ενα βημα πιο περα, ανακατεψτε 250 γρ τριμενα γεμιστα μπισκοτα σοκολατας (oreo πχ) 
με 5 κουταλιες της σουπας λιωμενο βουτυρο, απλωστε τα σε ενα στρογγυλο τσερκι και ριξτε την κρεμα 
εσπρεσο απο πανω. Μολις κρυωσει στο ψυγειο, αφαιρεστε το τσερκι , πασπαλιστε με κακαο κ εχετε ενα 
τεεεελειο τσιζκεικ εσπρεσο!


                                                                       








Enjoy!




1 σχόλιο:

filits είπε...

Κ α τ α π λ η κ τ ι κ ο!!!